MERJEM OKIĆENA MEDALJAMA

Učenica Osnovne škole “Edhem Mulabdić”, Merjem Bošnjak, pohađa V-2 razred i najbolja je takmičarka Karate kluba “Perfekt” Zenica.

Merjem Bošnjak je nositeljica smeđeg na crni pojasa. U 2023. godini je nastupala već na 19 turnira i osvojila preko 40 medalja u kategorijama kate, borbe, kate ekipno i borbe ekipno. Aktualna je Federalna prvakinja u borbama 10 godina preko 40 kg, a na Izbornom turniru “Sarajevo open” je osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju, dok je na Državnom prvenstvu bila treća i osvojila bronzanu medalju. Kao član Reprezentacije je predstavljala BiH na Balkanskom prvenstvu za djecu u Baru (Crna Gora). Na Međunarodnom turniru u Bijeljini je osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju, dok je na Međunarodnom turniru u Zenici osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

Poslanica u Parlamentu BiH, Aida Baručija, joj je uručila Priznanje za najbolju takmičarku kluba u 2023. godini ispred 75 klubova iz 3 država i 580 takmičara na turniru PERFEKT OPEN ZENICA 2023, koji je održan u Gradu Zenica u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”.

Gostovala je na RTV Zenica u emisiji “Popodne sa vama” i govorila koliko je sport bitan za pravilan psiho-fizički razvoj svakog djeteta. Kroz sport i karate stekla je prijatelje širom BIH i regiona, te poziva sve svoje prijatelje i poznanike da postanu dio PERFEKT PORODICE.

Podjeli: