USPJESI NAŠIH UČENIKA

Alma Osmanbegović

Na plesnom takmičenju održanom u Banja Luci 18.12.2021., učenica IV-3, Azra Kuljanović je osvojila 3 medalje – zlatnu, srebrnu i bronzanu.

Na državnom takmičenju koje je održano u Banja Luci 18.12.2021. godine naša učenica Tajra Tatarević (IX-1) osvojila je tri zlatne medalje iz oblasti plesa. Čestitamo našoj učenici i želimo da postiže ovako dobre rezultatei u budućnosti.
Na takmicenju koje je odrzano prosle sedmice u Kaknju, Harun Orlić je osvojio tri zlatne medalje i pehar kao najbolji mlađi kadet u konkurenciji 2008-2009 godiste, te kao najuspjesniji kandidat na drzavnom prvenstvu.
Alma Osmanbegović VI2, na Medunarodnom takmicenju u sportskoj gimnastici 28. 11. u Banja Luci, osvojila je 1. mjesto u pojedinacnoj konkurenciji za mlade juniorke te 2. mjesto ekipno.

Tin Jurešić se bavi taekwondo-om sedam godina. 2021. godine položio je crni pojas. 2019. je trebao učestvovati na Balkanskom prvenstvu, ali je tokom priprema zadobio povredu i bio spriječen da nastupa na istom. Prošle godine je bio viceprvak države i iste godine pozvan je na okupljanje reprezentacije BiH. Učestvovao je na mnogim međunarodnim takmičenjima sa kojih se okitio medaljama, a dvije godine uzastopno je proglašen za najuspješnijeg člana kluba. Svaka čast Tin!

Učenica naše škole Nahla Imamović je na 4. Međunarodnom takmičenju iz ritmičke gimnastike, održanom u Novom Sadu, 4. 12. ‘21. osvojila prvo mjesto. Nahla je članica KRG Čelik Zenica, te je primjerna i odlična učenica IV2 razreda. Nahli čestitke uz želju da nastavi nizati uspjehe, kako u školi tako i u ritmičkoj gimnastici.
Brka Kanita, rođena je 18.04.2011.g.u Zenici. Atletiku – bacanje kugle, počinje da trenira 17.08.2018.g. u Atletskom klubu Zenica. 11.05.2019.g., na državnom prvenstvu za cicibane, ostvaruje svoj prvi, veliki uspjeh i postaje prvak BiH. Slijedeće godine brani titulu prvaka BiH u kategoriji cicibana i ponovo osvaja prvo mjesto na prvenstvu BiH za pionire. Na izboru sportiste 2020.g., proglašavaju je za sportsku nadu ZE- DO kantona. U februaru 2021.g., ponovo postaje prvak BiH u dvorani za Cicibane. Svoju dominaciju u kategoriji Cicibani ostvaruje u maju 2021.g., gdje treći put za redom, postaje prvak BiH u bacanju kugle. 12.06.2021.g., brani titulu prvaka u kategoriji PIONIRA. Kruna uspjeha dolazi u septembru 2021.g., gdje na međunarodnom atletskom mitingu u Čitluku, ostvaruje prvo mjesto u kategoriji djevojčice. Stručnjaci je smatraju velikim potencijalom, sto je opravdala osvajanjem prvih mjesta na prvenstvu BiH u kategorijama cicibanki i pionirki.
Ponosni smo na svoje učenike.

Podjeli: