OKTOBAR – MJESEC KNJIGE

Oktobar – mjesec knjige u našoj školi je obilježen raznim aktivnostima. Donosimo vam neke od aktivnosti:

UKRAŠAVANJE BIBLIOTEKE

Učenici IX razreda Sara Sarajlić i Adin Talić su prikazom likova iz pročitanih knjiga kroz likovne radove ukrasili biblioteku.

ČITANJE BAJKI

Učenici IX razreda Merjem Kubat i Faris Gutlić su posjetili učenike III-1 kojima su čitali bajke.

POSJETA POETSKOJ VEČERI

U sklopu obilježavanja Mjeseca knjige učenici, članovi Kluba knjige i Literarne sekcije, u pratnji nastavnica Edine Borčilo i Belmane Bektaš, prisustvovali su i aktivno učestvovali na Poetskoj večeri u Gradskoj biblioteci

U prijatnoj atmosferi biblioteke, uz druženje sa zeničkim pjesnikinjama, naši učenici su čitali omiljene stihove i mogli se upoznati sa novim izdanjima zbirki pjesama.

Autorica: Edina Borčilo

KNJIGE SU PROZOR U SVIJET ZNANJA, KREATIVNOSTI I ISKUSTVA

Oktobar se obilježava kao mjesec knjige s ciljem promovisanja knjige i promicanja svijesti o važnosti čitanja. Tim povodom, u srijedu 18.10.2023.godine, učenici I-1, zajedno sa učiteljicom, bili su domaćini gospođi Anidi Letić Sikirić, mami njihovog drugara Samija. Gospođa Anida je ilustratorica i autorica slikovnica koje kroz avanture psića Bibija uče djecu  o znamenitostima i poznatim lokacijama u gradovima Bosne i Hercegovine.

Kroz veoma zanimljivu radionicu učenici su se upoznali sa glavnim likovima, načinu nastanka slikovnica od ideje do realizacije.

Zahvaljujemo se gospođi Anidi na poklonu za školsku biblioteku.

Autor: Irahmani Beganović

ORLOVI RANO LETE

Vrijedne ruke naših učenika, povodom obilježavanja Mjeseca knjige, napravile su plakat o dječijem romanu “Orlovi rano lete” Branka Ćopića.
Članovi Dramske sekcije su naglasili da je svaka nova knjiga novi život koji vrijedi proživjeti sa omiljenim likovima.
Družite se s knjigom i uz knjigu jer “knjiga nije hrana, ali je poslastica” (Tin Ujević), a “onaj tko ne voli čitati nije pronašao pravu knjigu za sebe” (J. K. Rowling).
Autorica: Denisa Mujkanović

Podjeli: