NAŠI UČENICI OKIĆENI MEDALJAMA

Muhamed Avdić je učenik V-2 razreda naše OŠ “Edhem Mulabdić” u Zenici. Aktivno trenira taekwondo na Akademiji Jale, te učestvuje na takmičenjima i borbama od kojih su najznačajnije one u Sarajevu i Zenica Open 2024 gdje je osvojio zlatnu i srebrenu medalju.

Trenutno je nositelj zelenog i u pripremi za plavi pojas.

Njegov mlađi brat Selman, također učenik naše škole, je nositelj zelenog pojasa i osvajač dvije zlatne i jedne bronzane medalje.

Mlađa sestra Kajlina je također učesnica na takmičenjima gdje je osvojila dvije bronzane medalje i nositeljica je zelenog pojasa.

Mlađi brat Suhejl i sestra Elif su nositelji zelenog pojasa, također, ali još nisu učestvovali na takmičenjima.

Amra Mujanović učenica je V-2 razreda OŠ “Edhem Mulabdić” u Zenici i aktivna je članica Teakwondo akademije “Jale” u Zenici već 3 godine. Nositeljica je zelenog pojasa. Na svom prvom takmičenju u karijeri na prvenstvu “Zenica Open 2024” osvojila je zlatnu medalju u borbama u svojoj kategoriji mlađe kadetkinje ispod 40kg.
Amrina mlađa sestra, Uma Mujanović, koja pohađa II-4 razred OŠ “Edhem Mulabdić” je aktivna članica Teakwondo kluba “Kwon” Klopče, te je kao početnica nastupala u Kick kategoriji za mlađu djecu gdje je osvojila zlatnu medalju na svom, također, prvom takmičenju u karijeri.

Takmičenje “Zenica Open” će sestrama Mujanović ostati u veoma lijepom sjećanju s obzirom na to da su tokom istog ostvarile svoje prve sportske uspjehe.

Podjeli: