“KLUB KNJIGE” TREĆE OKUPLJANJE

U četvrtak 19.05.2022. godine, uspješno smo održali treći sastanak “Kluba knjige” u našoj školi. Sastanku su prisustvovali učenici i učenice šestog, sedmog i osmog razreda, pomoćnica direktora Amela Bajramović i nastavnice Azra Begunić i Edina Borčilo.
Na ovom sastanku razgovarali smo o jednom od najomiljenijih i najčitanijih književnih djela. Riječ je o noveli “Mali princ”, francuskog književnika Antoana de Sent Egziperija. Moram napomenuti da su svi članovi “Kluba knjige” bili oduševljeni izborom knjige za ovaj mjesec. Aktivno smo razgovarali, raspravljali, čitali i komentarisali izdvojene citate, povezivali smo situacije iz “Malog princa” sa situacijama iz života, i sigurno mogu reći da smo danas pomalo svi bili u ulozi filozofa, sociologa, psihologa, pedagoga… Svako od nas je radnju knjige doživio sa nekog svog aspekta i shodno životnom i čitalačkom iskustvu, ali smo na kraju ipak stihijski došli do sličnih ili istih zaključaka.
Zadovoljstvo mi je reći da nas je na ovom sastanku danas bilo najviše dosad. I nadam se da će aktivnih članova Kluba knjige biti sve više. To nam i jeste cilj: da nas, ljubitelja lijepe književnosti, u našoj školi bude sve više jer knjiga je neiscrpni izvor iskustva, znanja i umjetničke ljepote pisane riječi.
Hvala svima koji su danas odvojili svoje vrijeme da zajedno uradimo nešto korisno i lijepo za sebe, za druge, a naravno i za našu školu.
Autor članka: Edina Borčilo, voditeljica “Kluba knjige”

Podjeli: