DAN ŠKOLE

Kao i svake godine dosad, sretni smo što smo imali priliku svoju radost podijeliti s vama. Svi oni koji su pohađali ovu školu, pa i oni koji još uvijek sjede u njenim klupama, znaju koliko nezaboravnih uspomena su ponijeli ili će ponijeti sa sobom, uspomena koje će nadamo se s veseljem prepričavati svojoj djeci i unucima. Naša škola je od svog osnivanja bila i ostala gnijezdo talentovanih i uspješnih generacija učenika, koji su, sigurni smo, poletjeli u svijet putevima ljubavi i dobrote.
Priredba je bila vesela, razigrana i raspjevana. Naši učenici i nastavnici su vrijedno radili da bismo Dan naše škole proslavili u veseloj i svečanoj atmosferi. Zajedno smo uživali u izvedbama i radovima učenika naše škole.
Program je otvoren pjesmom „Život je lijep“ u izvedbi našeg školskog hora, koji svaku našu svečanost učini posebnom i drugačijom.
Program je nastavljen recitacijama posvećenim školi za rođendan, koje su nam recitovale Iman i Lamija, učenice V-3 razreda.
Kako se traži znanje, pokazali su nam učenici V-2 u igrokazu „Potraga za znanjem“, a onda su nas svojom pjesmom „Dobar dan“ razveselili simpatični mali hor učenika II-3.
Literarno – recitatorska sekcija donijela nam je misaoni recital „Svome sinu kao testament“. Nakon recitala vidjeli smo uspješnu dramatizaciju odlomka iz popularnog romana „Ruža“, koji su pripremili članovi dramske sekcije.
Nakon toga naš školski hor je izveo pjesmu „Suada“ sa solistom Adinom Talićem.
Potom su prvačići izveli igrokaz „Zanimanja“ koji su pripremili učenici iz I-1 i I-3 razreda, a onda smo čuli pjesmu „Abeceda“ koju su zajedno izveli svi učenici prvih razreda.
Koliko je važno da vodimo brigu o knjigama i sveskama, da budu čiste i uredne, pokazala nam je dramska sekcija IV-3 razreda u igrokazu „U biblioteci“. Nakon igrokaza vidjeli smo ritmičku tačku uz pjesmu „Poletjela golubica“. Ritmičku numeru je izvela grupa učenika IV-1 razreda.
Program je završen muzičkom numerom našeg stalnog pratioca, školskog hora, koji je strpljivo čekao da pjesmom “Zvijezda tjera mjeseca“ stavi pečat na ovaj naš veseli susret.

Kroz cijeli program priredbe voditeljice su bile naše Lajla i Ela.

Sretan nam Dan škole!

Podjeli: