NAŠA ZLATNA MERJEM

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri našeg Karate klub Perfekt Zenica,
u subotu 17.02.2024.godine učestvovali smo na Međunarodnom *KARATE KUPU BAŠČARŠIJA 2024 * u Sarajevu. Turnir je okupio 3 države 73 kluba sa 900 prijava i 810 učesnika. Sve čestitke za organizaciju, gostoprimstvo i prijateljski odnos idu Karate klub “Baščaršija” Sarajevo.
Naš Karate klub Perfekt Zenica je učestvovao sa 4 takmičarke i ukupno smo osvojili 4 medalja :

 • Dalija Bektaš drugo mjesto u katama 6 godina žuti pojas, treće mjesto i bronzana medalja u katama 7 godina žuti pojas
 • Ejna Bešo prvo mjesto i zlatna medalja u katama 9 godina
 • Merjem Bošnjak prvo mjesto i zlatna medalja u borbama 11 godina 44+ kg
  Moramo napomeniti da su naše takmičarke Ejna i Merjem prošle godine bile Reprezentativke BIH na Balkanskom prvenstvu, te da su nam ovi izuzetno dobri i perfektni nastupi i ZLATNE MEDALJE izuzetno bitni i da smo odlično počeli sezonu 2024. Plan nam je da i ove godine izborimo svoje mjesto u Reprezentaciji.
  Naša Dalija Bektaš je naša nova karate nada, koja ima 4 godine i već je naučila prvu katu i odlučila da nastupa i predstavlja klub, te osvaja medalja za sebe, naš klub i naš Grad Zenicu.
  Naša redovna takmičarka i osvajačica medalja Macanović Sumeja nažalost nije uspjela da osvoji medalju, iako je odlično radila i podigla svoj nivo znanja i izvođenja kata još na veći nivo.
  Izuzetno smo zadovoljni nastupima naših takmičarki i nastavljamo uporno i redovno trenirati i čekati nova takmičenja i nove izazove.
  Zahvaljujemo se roditeljskoj podršci mami Irmi Bešo i babi Emiru Bektaš.
  Ekipu kluba su predvodili treneri Ivana Džanković i Nermin Bošnjak.
  Klub nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u Robnoj kuću Bosanka na prvom spratu, te pozivamo sve stare članove da nastave sa treniranjem i pozivamo sve zainteresovane da postanu dio PERFEKT PORODICE.
  Lijep pozdrav, Uprava kluba
Podjeli: